• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/eletment/public_html/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Gyermek-elsősegély

Nagyon sok gyermek nem kap CPR-t (szív-tüdő újraélesztést), mert a lehetséges elsősegélynyújtók, akik végeztek is valamely tanfolyamot, félnek attól, hogy sérülést okoznak. Ennek oka, hogy a lehetséges elsősegélynyújtók talán megtanulták a felnőttek részére javasolt ellátást, de nem tudják, hogyan segítsenek egy gyermeknek. Ez a félelem nem megalapozott, és a 2005-ös Irányelvek is tisztán kimondja: sokkal jobb a felnőttek részére előiít elsősegélyben részesíteni egy gyermeket, aki nem reagál és nem lélegzik, mintha semmit nem tennénk.

Habár a CPR sorrendjét nem kell megváltoztatni, a kompresszió mélysége körülbelül a gyermek mellkasának a harmada legyen. Ez egy kis változtatás a technikában, melyet könnyen átadhatunk az EFR Primary care tanfolyama alatt. Ez az információ tulajdonképp megtalálható a Primary and Secondary Care Résztvevői kézikönyvben is a 3-3. oldalon. Azoknak, akik speciálisan a gyermekek részére nyújtott elsősegélyt szeretnék megtanulni, (pl. szülők, gyermek felügyelettel foglalkozók, bébiszitterek, ügyeletes elsősegély-nyújtók) az Emergency First Response Care for Children tanfolyama ajánlott, mely teljesen lefedi ezt a területet.

Ezen a tanfolyamon a következő módosításokra térünk ki:

A kompresszió a mellkas harmadáig tartson; két ujjal végezzük csecsemők (1 év alattiak) és egy vagy két kézzel egy év felettiek esetén (szükség szerint).
• Egyszemélyes segítségnyújtás esetén egy percig kell az újraélesztést folytatni, mieltt mentőt hívnánk.
• 5 befújás szükséges, mielőtt megkezdjük a mellkas kompressziót.